NOVINKA V NABÍDCE MASÁŽÍ – INTENZIVNÍ UVOLŇOVACÍ TECHNIKA

– KOLIBOVÉ BALANČNÍ TECHNIKA

Tyto techniky nahrazují Dornovu metodu, Mojžíšovu metodu nebo tlakovou Thajskou masáž. Dlouhodobým stresem, věkem nebo špatným pohybem se naše tělo postupně stahuje, zmenšuje nebo zkracuje v určitých částech těla. Stažení těla zhoršuje krevní a lymfatický oběh, utlačuje nervy a zhoršuje pohyb, dýchání a vnitřní stabilitu těla. Jelikož si tělo tyto bloky postupně vytváří samo (stažením, stářím nebo špatným pohybem) nejde tato příčina lékařsky ani terapeuticky zjistit. Tělo sice není nemocné, ale bolí.

KBT1

Říkám tomu technika 3 bodů: horní bod, střední bod a spodní bod. Technikou KBT O 1 dosáhneme povolení a uvolnění těchto bodů. Úkolem KBT O 1 je roztáhnout celý tělesný korzet , povolit stažená místa v těle a vrátit je tím do harmonie.

Může se stát, že levá polovina je stažená více jak pravá. Rameno nebo pánev nejsou v rovno stažené váze. Původně KBT O 1 byla vyvinuta pro starší ročníky. KBT O 1 dokáže povolit nahromaděné stažené body v těle. Po uvolnění těchto bodů nastává roztažení celé poloviny těla., tím se povolí svalový korzet, uvolní se páteř a postupně napnuté, stažené nebo vytlačené plotýnky se vrací  zpět tam kam patří.

Postupem času  se zjistilo, že KBT O 1 je vynikající  technika na uvolnění stresu. V dnešní době se aplikuje i na mladé klienty, kteří jsou pod nátlakem stažení nebo stresu. Nic jim  není, ale místa v těle jsou stažené a tělo bolí.

Po otevření  všech bloků v těle už nemusí neustále dorovnávat nerovnosti v postoji (balancování), zůstává více energie pro posílení imunitního systému. Roztáhnou se stažené místa v levé a pravé polovině těla. Klienti cítí okamžitou úlevu, mají pocit, že se tělo nadechlo, roztáhlo a mají správnou stabilitu v postoji.

 

KBT 2

Je technika vychýlených, posunutých nebo pootočených žeber do původního stavu. K vychýlení žeber může dojít nevhodným držením těla,  úrazem, šokem, leknutím, špatným spaním, nevhodným nebo špatným pohybem, silným kašlem. Nevýhodou je, že posunuté žebro nebolí, ale bolest se ozve většinou na jiné části těla.

U KBT O 2 se pracuje s klientem a využívá se jeho pohyb ruky nebo nohy. Při pohybu využíváme natažení a roztáhnutí svalů při pohybu klienta. Tlačíme na svalovou mezižeberní dráhu určitým směrem a při povolení stažených mezižeberních svalů se žebro samo vrací do původního stavu, tam kam patří.

Pomáhá při zamrzlém rameni, tenisové lokti, bolesti v zápěstí a prstů. Většinou postačí jedna návštěva.  Pak klient může podstupovat pravidelně klasické masáže.

KBT O 2 zlepšuje dýchání, sluch, zrak, paměť. Např. klientům, kteří se léčí na astma, ale nemají ho prokázané, tak po povolení prvních 4 žeber problém odchází. Další žebra ovlivňují bránici, žaludek, a tlusté střevo. Jejich srovnáním se zlepší funkce těchto vnitřních orgánů. To má vliv na zácpu, průjem, nadýmání, bolesti břicha, únavu nohou. Srovnání posledních žeber  a kostrče  zlepší funkci pohlavních orgánů a střev, odstraňuje bolesti v kříži a břicha.

OBJEDNETE SI TERMÍN MASÁŽE

tel: 608 611 714

masaze.chirofonetika@gmail.com

 

Najdete mě i na Facebooku 

Masáže probíhají ve velmi příjmném prostředí mého soukromého studia  v Jeseníku v ulici Kostelní 160/1 ( první patro).
Pokud se mi nemůžete dovolat, právě se věnuji některému z klientů. Opakujte prosím volání později, popřípadě kontaktujte smskou. Děkuji za pochopení.